JuurikasJKL

Kumppanuusviljelyä Jyväskylässä

Satoherkkuja syötäväksi sekä säilöttäväksi

Tähän aikaan vuodesta ruokaa saadaan jo enemmän kuin viikossa ehtii kuluttamaan, joten on otettava avuksi erilaisia säilömistapoja. Kuivaus, pakastaminen ja kylmäsäilytys ovat näistä yleisimmät, mutta marinadit, pikkelssit ja relissit ovat myös oiva tapa säilöä mm. papuja, kesäkurpitsaa ja kurkkuja. Tässäpä yksi resepti.

PAVUT MARINADISSA

1/2 kg vihreitä papuja (pensaspapuja, härkäpapuja tai sekä että)

Marinadi

1 dl öljyä (esim. hamppuöljyä)
1/4 dl valko- / punaviinietikkaa
4-5 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
1/4 tl suolaa
1 tl yrttejä (esim. timjami, persilja, basilika)

OHJE:
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista pavuista kovat kannat. Keitä papuja 6-10 minuuttia vähässä, miedosti suolatussa vedessä. Valuta pavut ja kaada kuumina puhtaaseen purkkiin. Valele pavut marinadilla ja anna maustua ainakin vuorokauden ajan ennen tarjoamista. Käännä papuja välillä.

Lisäksi taltiointi viime sadonjakopäivästä.

sato_2016_10

Takuutuoretta!

sato_2016_3

A-vitamiinia

sato_2016_1

Pensaspapuja ja pörriäinen

sato_2016_2

Kaskinauriita

sato_2016_9

Kurkut ja tomaatit edustettuina

sato_2016_7

Mustajuuria

sato_2016_8

Vastapoimittuja valkosipuleita

sato_2016_6

Sipuleita

sato_2016_5

… ja lisää sipuleita

sato_2016_4

Kasvihuone kukoistaa

Advertisements

Kommentointi on suljettu.