Kasvukausi 2021 – nyt ei muokata maata

Juurikkaan toiminta on tulevana kesänä pienimuotoisempaa: olemme kokoustaneet ja päättäneet pitää toimintamme vähäisenä, koska osa aktiiveista ei pysty sitoutumaan koko kasvukaudeksi juurikkaan toimintaan. Tänä vuonna on kuitenkin tulossa Just Food -hankkeen julkaisu toimintamme pohjalta, jota kannattaa odottaa.

Päätimme, että Oravasaaren pellolla pidetään välivuosi. Annamme pellon eheytyä ja kerätä ravinteita katteen alla. Maanmuokkaus on muutenkin nyt paljon esillä, sillä se aiheuttaa valtavia hiilidioksidipäästöjä. Viljelyssä maankääntö päästää kasvien maahan sitoman hiilidioksidivaraston ilmakehään, ja se vaikuttaa ilmastonmuutokseen kiihdyttävästi. Ilmiöiksi ovatkin levinneet vaihtoehtoiset viljelytavat, kuten permakulttuuri, metsäpuuraha ja No Dig Garden, joissa maata ei käännetä vaan jossa toimitaan luonnosta saadun mallin mukaisesti antamalla ravintoa maan päälle ja antaen maassa olevien pieneliöiden hoitaa maanparannuksen.

Maanmuokkaus on muutenkin nyt paljon esillä, sillä se aiheuttaa valtavia hiilidioksidipäästöjä.

VINKKI: dokumentti, joka kannattaa katsoa
Kesää odotelleissa ja näin ennen viljelykauden alkua suosittelemme katsottavaksi innostavan ja perinteiset viljelymenetelmät mullistavan dokumentin: Kiss the Ground.

Maaperä oikein hoidettuna pitää planeettamme elinkelpoisena ja hillitsee ilmastonmuutosta.

Näihin ajatuksiin Juurikas jää nyt pienen tauon muodossa. Palataan <3

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: