JuurikasJKL osallistui permakulttuurikurssille Könkkölässä 23.5.

Vaikka pelto huokaisee tämän vuoden osalta, joukko Juurikkaan aktiiveja edistää taustalla viljelytiedon kartuttamista mm. siten, että osallistuttiin helluntaipäivänä järjetetylle permakulttuurikurssille. Päivän mittaisen kurssin teemana oli kukkiva hedemäpuukilta.

Puukilloista löytyy lisätietoa englanninkielisellä hakusanalla Tree Guild. Lyhykäisyydessään puukilta on yksi metsäpuutarhan (Food Forest) alalaji, jossa metsäpuutarha istutetaan monilajisiin lohkoihin. Yhdessä tällaisessa monivuotisessa lohkossa on hedelmäpuun lisäksi, pensaita, yrttejä, maanparannuskasveja, maanpeittokasveja ym.

Kurssiosallistujat pääsivät opetuksen jälkeen hyödyntämään oppimaansa laittamalla kädet multaan ja valmistamaan puukillan Könkkölän pihamaalle. Kurssin tuotos on nähtävillä Könkkölän tilalla, jossa se saa monivuotoisena kukoistaa ja ilahduttaa pitkään antimillaan ja helppohoitoisuudellaan.

Kiitokset kurssin järjestämisestä Könkkölä yhdistys ry:lle sekä kurssinvetäjä Suvi Tiihoselle. On ilo viedä kurssilta saamiamme oppeja myös Juurikkaan toimintaan ja saatu tieto innoittaa oppimaan lisää. <3

Lisätietoa permakulttuurista:
Suomen Permakulttuuriyhdistys ry – Mitä on permakulttuuri?

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: