JuurikasJKL

Kumppanuusviljelyä Jyväskylässä

Mikä on JuurikasJKL?

juurikas_kuvakollaasi

JuurikasJKL on Jyväskylässä helmikuussa 2013 perustettu viljelijäyhteisö, joka pyrkii toteuttamaan kumppanuusviljelyn (Community Supported Agriculture, CSA) periaatteita.

JuurikasJKL on kaikille avoin, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhteisö. Sen toiminta rahoitetaan ensisijaisesti jäsenten maksamilla vuotuisilla satomaksuilla.

Yhteisön toiminnasta päätetään avoimissa kokouksissa, joista tiedotetaan muun muassa näillä sivuilla sekä Facebookissa. Sisäiseen viestintään käytetään Asanaa sekä sähköpostilistaa, jolle pääsee lähettämällä viestiä osoitteeseen juurikasjkl@gmail.com.

JuurikasJKL viljelee 10 aarin kokoisella peltoalueella, Harjulan tilan maalla, Oravasaaressa, n. 18 km Jyväskylän keskustasta.

Yhteisön pellolla kasvatetaan laajaa valikoimaa erilaisia juureksia, lehtivihanneksia ja yrttejä. Viljelyssä käytetään vain luonnonmukaisia menetelmiä.

Mukaan yhteisöön pääsee maksamalla liittymis- ja satomaksun, joka vuonna 2017 on 100 euroa. Tämä summa oikeuttaa yhteen osuuteen pellon koko sadosta. Osuuksia 2016 oli 10 kpl. Osuuden voi jakaa perheen tai ystävän kanssa.

Satomaksun lisäksi jäseniltä edellytetään kohtuullista osallistumista talkootöihin pellolla ja sadonjaossa. Käytännön peltotöistä vastaamme itse. Kesän aikana kukin osuus vastaa yhden vastuuviikon ajan pellolla tehdystä työstä. Pystymme pitämään näin ruokasadon hinnan edullisena, kun työhön ei tarvitse palkata vastuuviljelijää vaan jokainen antaa oman panoksensa ruokasadon eteen. Itsetekeminen kerryttää arvokasta tietämystä eri kasvilajeista ja antaa käytännön kokemusta.

Ainutlaatuiseksi viljely-yhteisöksi meidät tekee juuri se, että jaamme työvastuun onnistumisesta juurikaslaisten kesken. Päätämme kaikesta yhdessä. Muihin kumppanuusviljely-yhteisöihin nähden pystymme pitämään hinnan edullisena, kun annamme oman panoksemme työmäärään ja toimintaan.

YHTEYSTIEDOT:

Sähköpostiosoite: juurikasjkl@gmail.com

Tykkää meistä Facebookissa: https://www.facebook.com/juurikasjkl/

Seuraa meitä Instagramissa: https://www.instagram.com/juurikasjkl/

Jaamme mielellämme myös vuosien varrelta saamiamme kokemuksia, joten jos perusteilla on vastaavanlainen viljely-yhteisö, ota yhteyttä ja kysy käytännön vinkkejä. :)

Päivitys: 6/2017
Mainokset

One thought on “Mikä on JuurikasJKL?

  1. Päivitysilmoitus: Mukaan Juurikkaan toimintaan? | JuurikasJKL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s